پشم شیشه دارای ساختار الیافی و فیبری (سلول باز) می باشد . پشم شیشه معمولا از شیشه باز یافتی به همراه مقدار ماسه معمولی و رزین مخصوص ساخته شده میشود و مقاومت حرارتی بسیار خوبی از خود نشان می دهدپشم شیشه از بسیاری جهات مشابه پشم سنگ نیز می باشد.پشم شیشه در اقطاع مختلف از جمله لوله ای، فله ای ، پتویی و لحافی بصورت ساده و روکش دار آلومنیومی در بازار عرضه می شود و یکی از پرکاربرد ترین انواع عایق های گرم محسوب میشود.
پشم شیشه نیز ، به دلیل ساختار الیافی و فیبری که دارد هوای درون خود را حبس کرده و خاصیت ارتجاعی به آن می دهد این ساختار ، باعث می شود که پشم شیشه خواص آکوستیک خوبی از خود نشان دهد و می توان از پشم شیشه به عنوان عایق صوتی نیز استفاده کرد و مانند هر ماده دیگری در طبیعت ، ضریب انتقال حرارت پشم شیشه نیز با افزایش دما افزایش یافته و از مقاومت حرارتی آن کاسته می شود .
مشخصات عایق های پشم شیشه
کاربری پشم شیشه :
- عایق گرم ، برای عایق کاری خطوط لوله گرم ، تانک ها و مخازن ، دیگ های بخار ، سیستم های گرمایش و سرمایش
- مناسب برای عایق کاری های حجیم
- استفاده در کانال های هوا از پیش عایق شده
- کاربری های مختلف صنعتی و ساختمانی (جهت عایق حرارتی سقف سالن ها)
- استفاده در ساندویچ پانل
مزایای پشم شیشه:
- چگالی های متنوع
- سبک
- نصب آسان
- مقاوم در مقابل آتش سوزی و ضریب انتشار دود و آتش بسیار کم
- ساختار الیافی پشم شیشه ، مانند پشم سنگ ، خواص عایق آکوستیک خوبی به این نوع عایق ها می دهد و می توان از پشم شیشه به عنوان عایق صوتی نیز ساختمان ها استفاده کرد .
معایب پشم سنگ:
- ساختار فیبری و متخلخل این گونه از عایق ها ، در مقابل رطوبت و نفوذ بخار و آب ، مقاومت کمی از خود نشان می دهد و خاصیت عایق بودن آن نیز نسبت به رطوبت حساس بوده و با نفوذ رطوبت و بخار آب و درون عایق ، از مقاومت حرارتی کاسته می شود.
تماس مستقیم پشم شیشه با پوست ، چشم و سیستم تنفسی مشکل زا خواهد بود در بسیاری از گزارش ها ، تنفس مستقیم گرد پشم شیشه علت افزایش نرخ به ابتلا به سرطان ، به خصوص سرطان ریه عنوان شده است.
- پشم شیشه در مقابل رطوبت و بخار ، ضعیف بوده و در صورت نصب در فضای باز ، استفاده از پوشش های ضد رطوبت و فویل های آلومنیومی اجباری است.
استاندارد: